Hindbærtærte til Casper
Når det er sæson for hindbær i min have, skal jeg lave denne her nemme skønne hindbærtærte til min ven Casper. Jeg ved ikke om han selv er klar over det, men han nævner den af og til i henførte toner og så må jeg nævne for ham - sorry det ikke lige hondbærsæson - og den tærte skal altså bare laves med friske hindbær. Nu det sæson, så nu bager jeg til Casper.
Opskrift
Ingredienser
Tærtedej
125 g blødt smør
1 dl sukker
1 æg
4 dl hvedemel
1 spsk koldt vand
Fyld
100 g marcipan
Fintrevet skal fra 1 citron
1/2 dl citronsaft
2 æg
1 dl sukker
50 g smeltet smør
400 g friske hindbær
100 g mørk chokolade min 70 %
Evt lidt frisk mynte til at pynte med
Fremgangsmåde
Tærtedej
Bland mel og sukker i en skål
Smuldr smørret i
Tilsæt æg og saml
Saml med vand tilsidst
Pak Dejen ind i film og læg den i køleskabet i en times tid
Forvarm din ovn på 225C
Rul din dej ud mellem to stykker bagepapir ( det gør den nemmere at kontrollere)
Put dejen i tærteformen. Prik med en gaffel i bunden over det hele og put en staniol kant, rundt om kanten foroven, så er du sikker på at dine kanter ikke”glider” ned
Forbag tærteformen i 10 min
Tag bunden ud og skru temperaturen ned på 200 C
Fyld
Smelt smørret i en gryde
Riv marcipanen og rør det sammen med sukker, æg, citronsaft og skal
Tilsæt smørret og rør det til en jævn masse
Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag den yderligere i 20 min ved 200 C
Hak chokoladen helt fint
Tak tærten ud af ovnen og fordel chokoladen over den varme tærte
Lad chokoladen smelte
Fordel hindbærrene på tærten.
Lad tærten køle af
Server evt med lidt vaniljeflødeskum